You've stuck in my blog♥ | ┬ástalker
The way I write
holiday kat Langkawi :)
Thursday, November 24, 2011 | 11/24/2011 03:01:00 PM | 4 comments
Assalamualaikum , hey . lama aku tinggal blog aku neh .. al Maklum la pegi holiday la katakan . sekali sekala otak neh nak rest kankan ? bytheway , hampa semua sehad sehad tak ? tak jawab tu sehad la kan ? aku pun sehad sehad ja , sehad pun macam tu macam tu ja .. kadang kadang sakid . tau sakid apa ? sakid hati .. haha .. hari tu kan aku pegi holiday kat Langkawi kan ? agak best la pegi sana , nak kata best sangat tu tak la , sebab kat pulau , takdak apa sangat , haha .. jahat nya aku , hehe . meh aku cerita serba sedikit masa aku  kat sana .. kalau tak mau baca pun takpa , tak paksa la =)

20-11-2011 
pepagi dah bangun awal , ye la , bangun solat subuh . lepas tu cepat cepat on lappy neh , nak post sometin kat blog dgn facebook , hoho . biasa la nak tinggal lama sikid , haha .. lepas tu ambik tuala pegi mandi dan siap siap bagi cantik comey molek , haha .. sorry Terperasan la pulak . lepas siap siap , pegi breakfast sebelum berangkat .. sementara tu tunggu family belah kak sulung aku mai rumah , kami pegi dua biji kereta , buad rombongan cik kiah pulak , haha .. lepas semua dah berkumpul , kami pun memulakan perjalanan , sebelum tu baca doa naik kenderaan dulu , yala nak berjalan jauh . kami naik ferry Langkawi kat jeti kuala Perlis , perjalanan nak pegi jeti memang agak jauh , ambik masa dua jam , tapi dari jeti nak pegi Langkawi 45 minit ja  . lepas dah sampai Langkawi , ada van sewa mai ambik kami semua pegi apartment yang kak sulung  aku dah tempah seminggu sebelum pegi sana , aparment dia selesa la . lepas tu kami turun makan , lepas makan naik balik siap siap nak keluar pulak lepas tu ..
dalam pukul 3.30 tu van mai jemput kami bawak kami p Cable Car . haha , lama dah tak naik , beli tiket apa semua , kami pun naik la , dalam cable tu 6 orang ja buleh masuk . sampai kat perhentian pertama kami tak turun , perhentian kedua baru kami turun . lepas lepas turun tu ka ? tempat tu macam kami punya , haha .. aku  , kak aku dengan anak menakan aku punya bergambar sakan gila , ada pic nak aku upload ka ? tak payah kod noh , malaih , haha .. lepas bergambar semua , kami turun then balik . malam tu semua pakat rehat ..

21-11-2-11
morning morning dah bangun , sarapan . sarapan dulu , baru mandi . haha .. lepas mandi siap siap nak pegi Taman Buaya , sebelum berangkat , tunggu abang aku dengan abang ipar aku pegi ambik kereta sewa , kami semua takmau dah naik van sewa tu , sempit kod , haha .. lepas dah ambik kereta sewa , kami pegi la Taman Buaya , dah sampai sana , tengok tengok mahai gila . kami tak masuk la takod lari bajet .. so kami pegi isi perut kami neh , maklum la dah nak petang dah .. lepas dah kenyang , berangkat pegi dataran Helang , pegi tengok helang beessaaarrr , haha .. masa dekat sana bergambar lagi , macam macam gaya duk ada , haha .. balik dari bergambar , pegi shooopppingg , haha .. sakan haih kak sulung aku dengan mak aku beli pinggan mangkuk , adui . aku tengok , aku pulak letih .. aku dengan kak aku sebuk shopping coklat ja , haha . dekat 100 lebih kod beli coklat .. lepas tu balik makan dulu baru balik rehat ..

22-11-2011
sedih , sat ja dah nak balik , berangkat dari apartment nak pegi jeti pukul 11 lebih sebab kereta sewa kena hantar pukul 11.30 .. kebetulan dekat dengan jeti , so letak barang dalam troli tolak nak pegi jeti .. jeti ke Kuala Perlis pukul 1 , so tunggu la kami neh .. tunggu tunggu dah buleh naik ferry . dah duduk apa semua , feri pun jalan la .. ya Allah masa dalam ferry tu sejuk nak mampus .. dah la mulut aku sensetif kena aircon , takpa sabar ja .. lepas dah sampai , kami pun berangkat nak balik .. sebelum balik singgah padang besar kejap , pegi shopping sikt sikit , aku ada la beli baju sepasang .. lepas tu on the way balik la , sampai rumah dalam pukul 9.40 macam tu , cinta elysa pun dan tengok sat ja .. haha . apa pun . best la holiday neh , haha

#penat menaip sebab cerita terlalu panjang . PERINGATAN !! kalau rasa panjang sangat dan malaih nak baca , tak payah baca , tak paksa pun sayang ;D

Older Post | Newer Post
Disclaimer
Assalamualaikum, me Siti. Hi Mr. and Mrs yg gorgeous. Dah masuk tu ringan-ringan la tangan tu mengFollow ehh? Thankyouu ♥ Jasa baik anda amat saya hargai. :D

Facebook


Ask me anything?♥


Let's talk




Credit
Re - edit by : Hidayah
Template by : Jaja